En fotograf arbetar med visuell kommunikation och kan även kallas för visuella kommunikatörer. Kameran är fotografens redskap för att berätta en historia, förmedla en känsla eller dokumentera en händelse.

 Z1M2884 facebook

Hej! Det är jag som är Jessica, och jag är i första hand hundfotograf. Jag har själv hundar, men har tidigare även haft mindre djur och sysslat med hästar. Det jag älskar mest med fotografering är naturligt ljus - jag är inte så glad i studiobilder, så därför fotograferar jag endast utomhus. Det kan vara lite trixigt ibland förstås - regn, snö och blåst är ju något vi har rätt så mycket av i det här landet! Jag är inte den där personen som alltid bär runt på sin kamera. Det har jag naturligtvis ångrat många gånger när man går förbi den där perfekta platsen! Men jag planerar oftast mina fotograferingar. Jag vill inte ha bråttom. Jag vet vad jag vill ha och jag vet hur jag vill att slutresultatet ska se ut.

Varför ska du föreviga din hund? Mobilbilder i all ära, men det är så mycket roligare att få fantastiska bilder på sin hund att spara, sätta på väggen eller i album. Våra bästa vänner har ett alldeles för kort liv och det här är ett perfekt sätt att minnas dem på i många många år.
Varför ska du välja mig och inte en "vanlig" fotograf? Jag är duktig på hund och jag har fotograferat hundar i många år. Jag vet när uttrycket är rätt, när öronen är rätt, när blicken är rätt. Du kommer inte bli besviken när du anlitar en nischad fotograf! Jag fotograferar mer än gärna andra djur också!

Jag bor i Jönköping. Här finns naturligtvis många fina platser att fotografera på, allt beroende på vilken typ av bilder du önskar. Jag kör naturligtvis gärna till er om ni har något favoritställe.

Kika gärna i min portfolio här på hemsidan. Jag har försökt att välja ut lite olika bilder att visa upp, men det är verkligen inte lätt att begränsa sig! Vill du boka mig som fotograf, eller har några frågor, så skicka ett mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller kontakta mig via messenger på min Facebooksida. Jag finns även på Instagram om du föredrar den plattformen.

Den tekniska utvecklingen har förändrat fotografens yrke yrke i hög grad de senaste åren. Mycket av fotografens arbete handlar om digital bildredigering, men kunskaper om ljus och bildkomposition är lika viktigt.